Morszczuk w sosie pomidorowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0,70 - 0,80 kg ryby (filet z morszczuka)

Sos do ryby:
- 1 szklanka oliwy,
- 1 szklanka wody,
- 6 łyżek octu 10%.

Do przłożenia:
- cebula (3 - 4 główki średniej wielkości),
- ogórki kiszone lub konserwowe (4 - 5 szt.),
- 1 słoizek koncentratu pomidorowego (najlepszy PUDLISZKI),
- 6 łyżek ketchupu (powinien być doś gęsty).

Do panierowania:
- przyprawa do ryb,
- mąka,
- jajko,
- bulka tarta,
- olej do smażenia ryby.

Jak przyrządzić?

Składniki sosu dokładnie wymieszać i zagotować.Rybe posypać przyprawą do ryb i panierować, a następnie usmażyc na oleju.W dość głębokim naczyniu układać warstwami:- cebulę (pokrojoną w krążki)- ogórek (kiszony lub konserwowy pokrojimy w talarki);- usmażona ryba;- powtarzać warstwy.Po napełnieniu naczynia zalać wszystko gorącym sosem i pozostawić na co namniej 24 godziny w chłodnym miejscu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
AutorJola

Morszczuk w sosie pomidorowym: Podobne przepisy

Morszczuk w sosie pomidorowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy