Sk艂adniki:
oliwa z oliwek, makaron (najlepiej rurki), 1-2 cebule, 2 z膮bki czosnku, 250g mieszanki owocow morza, 250g krewetek koktajlowych, 2 puszki pomidorow, kostka rosolowa, bazylia swieza, parmezan
Jak przyrz膮dzi膰?
Na oliwie podsmazamy cebule z czosnkiem az sie zarumieni. Odlewamy z pomidorow po pol puszki soku z kazdej puszki (sok zostawiamy, gdyby sos zrobi艂 sie za gesty, dodajemy sok) pomidory rozdrobnione wrzucamy do cebuli z czosnkiem i dusimy ok. 25 min, nastepnie w kostce rosolowej gotujemy owoce wraz z krewetkami ok. 10 min. Ugotowane wrzucamy do sosu z pomidorow i dusimy na ma艂ym ogniu. Gotujemy makaraon. Do sosu dodajemy swieza bazylie na koncu.
Jak podawa膰?
Gotowe spaghetti posypujemy tartym parmezanem. Smacznego!
Uwagi:
Pyszne!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 4 |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Przybli偶ony koszt | 25 z艂 |
Autor | :) |