Spagethi z owocami morza - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

oliwa z oliwek, makaron (najlepiej rurki), 1-2 cebule, 2 ząbki czosnku, 250g mieszanki owocow morza, 250g krewetek koktajlowych, 2 puszki pomidorow, kostka rosolowa, bazylia swieza, parmezan

Jak przyrządzić?

Na oliwie podsmazamy cebule z czosnkiem az sie zarumieni. Odlewamy z pomidorow po pol puszki soku z kazdej puszki (sok zostawiamy, gdyby sos zrobił sie za gesty, dodajemy sok) pomidory rozdrobnione wrzucamy do cebuli z czosnkiem i dusimy ok. 25 min, nastepnie w kostce rosolowej gotujemy owoce wraz z krewetkami ok. 10 min. Ugotowane wrzucamy do sosu z pomidorow i dusimy na małym ogniu. Gotujemy makaraon. Do sosu dodajemy swieza bazylie na koncu.

Jak podawać?

Gotowe spaghetti posypujemy tartym parmezanem. Smacznego!

Uwagi:

Pyszne!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Kalorycznośćsrednia
Przybliżony koszt25 zł
Autor:)

Spagethi z owocami morza: Podobne przepisy

Spagethi z owocami morza: wypróbuj również

Powiązane Tematy