Składniki:
- Biszkop z 5 jajek
- Masa: 3szklanki mleka, 1 szklanka cukru, 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 kostka margaryny
Jak przyrządzić?
2 szklanki mleka zagotować, a w 1 rozprowadzić cukier i mąkę. Wlać do gotującego mleka. Gotować ciągle mieszając do zgęstnienia masy, ostudzić. Utrzeć margarynę, dodawać po łyżce masy. Rozprowadzić na biszkopt.
Uwagi:
Wierzch:
3 paczki herbatników, wódka, polewa czekoladowa.
Herbatniki moczyć w wódce, rozłożyć na masę i polać polewą.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 15 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Emilka |