Czekoladowa kawa

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 plaska lyzeczka kawy rozpuszczalnej
- 2 czubate lyzeczki cappucino
- 2 czubate lyzeczki kakao rozpuszczalnego
- 1 plaska lyzeczka cukru (w zaleznosci od upodoban mozna bez)
- woda, mleko

Jak przyrządzić?

Wsypujemy wszystkie skladniki do kubeczka, mieszamy. Zalewamy do ok. 1/3 kubka woda i uzupelniamy cieplym mlekiem. Szybciutko mieszamy i zabieramy sie do siorbania :DD

Uwagi:

Co do kakao to ja uzywam tylko niemieckiego Shovit, ono jest mniej "cukrowe" wiec trzeba samemu sprawdzic czy nie dodawac mniej innego kakao, lub juz po prostu nie dosladzac. Proporcje mleka i wody w zaleznosci od upodobania. Jezeli ktos lubi bardziej mleczne, moze dolac prawie caly kubek mleka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania1 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Autornurthena

Czekoladowa kawa: Podobne przepisy

Czekoladowa kawa: wypróbuj również

Powiązane Tematy