Eskalopki faszerowane

Przepis kulinarny

Składniki:

schab bez kości (może być chudy karczek), 6 łyżek oleju

Farsz: 20 dag pieczarek, 1 cebula, 2 jajka, 2 żółtka surowe, 2 łyżki natki pietruszki (posiekane), 2 łyżki margaryny, 2 łyżki bułki tartej, 10 łyżek startego żółtego sera, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Mięso umyć, pokroić w plastry 1 cm, posypać pieprzem i solą. Na patelnię wlać część oleju, mocno rozgrzać i obsmażyć schab z obu stron. Kawałki usmażonego schabu ułożyć na blaszce posmarowanej olejem.

Jajka ugotować, ostudzić, posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić, usmażyć na margarynie (do odparowania wody). Dodać pokrojoną cebulę i smażyć ok 5-7 minut. Odstawić, przestudzić, przełożyć do miseczki. Dodać jajka, żółtka surowe, pietruszkę, bułkę tartą. Doprawić pieprzem i solą. Wymieszać.

Farsz wykładać porcjami na plastry mięsa, posypać serem. Całość zapiec w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autor Emilka

Eskalopki faszerowane: Podobne przepisy

Eskalopki faszerowane: wypróbuj również

Powiązane Tematy