Składniki:
2 piersi z kurczaka,
10 dag sera salami,
2 korniszony,
10 dag pieczarek,
1 cebulka,
przyprawa do kurczaka (KAMIS złocista),
Rama w płynie do posmarowania naczynia żaroodpornego,
pieprz i sól do pieczarek.
Jak przyrządzić?
Piersi z kurczaka lekko rozbić i oprószyć z obu stron przyprawą do kurczaka. Ułożyć je w płaskim naczyniu żaroodpornym wysmarowanym Ramą w płynie. Na piersi położyć plasterki korniszona i starty ser salami., Na wierzch wyłożyć wcześniej odgotowane i usmażone na cebulce pieczarki przyprawione solą i pieprzem.Naczynie żaroodporne przykryć (można srebrną folią) i wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni C).
Jak podawać?
Można podawać z ziemniakami przyrządzonymi na różne sposoby. Surówki również wg własnego gustu.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | Bożena |