Ryż ze śliwkami

Przepis kulinarny

Składniki:

Dla trzech osób: 3 torebki ryżu, 2 żółtka, śliwki węgierki, cukier do smaku

Jak przyrządzić?

Ryż gotować w lekko osolonej wodzie ok. 15-20 minut.Odcedzić. Żółtka roztrzepać z cukrem, dodać do ryżu, wymieszać. Śliwki wydrylować, pokroić na małe części, dodać do ryżu, wymieszać. Zapiec w piekarniku przez ok. 20 minut (w naczyniu żaroodpornym).

Jak podawać?

w miseczkach

Uwagi:

Zamiast śliwek można dać pokrojone w kostkę jabłka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Przybliżony koszt6 zł
AutorReno

Ryż ze śliwkami: Podobne przepisy

Ryż ze śliwkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy