Płonące lody z owocami

Przepis kulinarny

Składniki:

4 owoce kiwi,
4 mandarynki,
150 g winogron,
4 łyżki białego wina,
2 łyżki miodu,
1 mała łyżeczka cukru,
1/4 l rumu,
1/2 l lodów.

Jak przyrządzić?

Kiwi obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Obrać mandarynki, wyłuskać cząsteczki. Winogrona przeciąć na pół, usunąć pestki. Zmieszać owoce z miodem i winem w misce. Lody przełożyć na godzinę przed podaniem do lodówki, włożyć do zamrażalnika. Po 20 minutach pokroić lody w plasterki, włożyć do miseczek i postawić w zamrażalniku lodówki. Przy stole włożyć owoce do naczynia i zagrzać nad płomieniem. Główkę cukru postawić na tacce. Polać rumem, podpalić. Podawać lody z gorącymi owocami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćśredni
Porcje6
Kalorycznośćduża
Przybliżony koszt20 zł
AutorEmilka

Płonące lody z owocami: Podobne przepisy

Płonące lody z owocami: wypróbuj również

Powiązane Tematy