Cukinia w oliwie

Przepis kulinarny

Składniki:

5 małych cukini, 4 ząbki czosnku, natka pietruszki, 1 papryczka chili, oliwa z oliwek

Jak przyrządzić?

Wcześniej umyte cukinie kroimy wzdłuż w cienkie plastry, które następnie podpiekamy bezpośrednio na grillu, do momentu kiedy cukinie się lekko przypieką. Podpiekamy z obu stron. Tak przygotowane cukinie układamy w płaskim naczyniu i zalewamy wcześniej przygotowanym miksem z posiekanej natki (wystarczy pół pęczka), czosnku, papryczki chili i oczywiście oliwy. Cukinie nie mają pływać w oliwie, ale powinno być jej sporo. Pychotka, nawet kilka dni po grillu :) Dopuszczalna jest podobna opcja tego smakołyku, ale z bakłażanów, jednak cukinie są tańsze. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
AutorKobrik

Cukinia w oliwie: Podobne przepisy

Cukinia w oliwie: wypróbuj również

Powiązane Tematy