Składniki:
5 małych cukini, 4 ząbki czosnku, natka pietruszki, 1 papryczka chili, oliwa z oliwek
Jak przyrządzić?
Wcześniej umyte cukinie kroimy wzdłuż w cienkie plastry, które następnie podpiekamy bezpośrednio na grillu, do momentu kiedy cukinie się lekko przypieką. Podpiekamy z obu stron. Tak przygotowane cukinie układamy w płaskim naczyniu i zalewamy wcześniej przygotowanym miksem z posiekanej natki (wystarczy pół pęczka), czosnku, papryczki chili i oczywiście oliwy. Cukinie nie mają pływać w oliwie, ale powinno być jej sporo. Pychotka, nawet kilka dni po grillu :) Dopuszczalna jest podobna opcja tego smakołyku, ale z bakłażanów, jednak cukinie są tańsze. Smacznego!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Autor | Kobrik |