Składniki:
skrzydełka, ilość zależnie od osób,
dobry keczup,
majonez hellmans babuni w/g mnie najlepszy,
czosnek,
olej.
Jak przyrządzić?
W garnku rozgrzać olej, ew. we frytownicy jak ktoś ma. Skrzydełka pokroić na 3 części, cienką odrzucić. Smażyć na głębokim tłuszczu. Do innego garnka wlać ok. 2-3 łyżki keczupu i wcisnąć ze 2-3 ząbki czosnku (na ok. 0,5 kg skrzydełek). Po usmażeniu skrzydełek na złoto wyjąć je z oleju prosto do gara z keczupem, zakryć pokrywką i powstrząsać aż pokryją się keczupem, wyłożyć na półmisek. Podawać z sosem przygotowanym z majonezu i wyciśniętych ząbków czosnku w ilości jak kto lubi. Oczywiście podawać na ciepło.
Potrzebne przybory:
2 garnki, wyciskarka
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dowolna |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | ania |