Skrzydełka pychotki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

skrzydełka, ilość zależnie od osób,
dobry keczup,
majonez hellmans babuni w/g mnie najlepszy,
czosnek,
olej.

Jak przyrządzić?

W garnku rozgrzać olej, ew. we frytownicy jak ktoś ma. Skrzydełka pokroić na 3 części, cienką odrzucić. Smażyć na głębokim tłuszczu. Do innego garnka wlać ok. 2-3 łyżki keczupu i wcisnąć ze 2-3 ząbki czosnku (na ok. 0,5 kg skrzydełek). Po usmażeniu skrzydełek na złoto wyjąć je z oleju prosto do gara z keczupem, zakryć pokrywką i powstrząsać aż pokryją się keczupem, wyłożyć na półmisek. Podawać z sosem przygotowanym z majonezu i wyciśniętych ząbków czosnku w ilości jak kto lubi. Oczywiście podawać na ciepło.

Potrzebne przybory:

2 garnki, wyciskarka

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcjedowolna
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt20 zł
Autorania

Skrzydełka pychotki: Podobne przepisy

Skrzydełka pychotki: wypróbuj również

Powiązane Tematy