Składniki:
Biszkopt:
- 4 jajka,
- 1 szklanka cukru,
- 1/2 szklanki mąki pszennej,
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 łyżki wody.
Ubić białka na pianę, dodać cukier, następnie żółtka, powoli mieszać i dodawać mąkę z proszkiem i na koniec 2 łyżki wody. Upiec.
1 kg jabłek - ugotowac kompot, przecedzić, jabłka dać na upieczony biszkopt.
1/2 litra kompotu - ugotować budyń (waniliowy lub śmietankowy), zalać jabłka na biszkopcie.
20 dkg margaryny, 20 dkg cukru, 20 dkg wiórek kokosowych, 2 jajka rozmiksowane - zagotować, wlać na ciasto, zapiec 15 - 20 minut (do uzyskania złotego koloru).
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Joanna |