Składniki:
- 0,5 kg bananów,
- 20 dkg mąki,
- 200 ml mleka,
- 200 ml wody,
- 2 jajka,
- cukier waniliowy,
- olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Najpierw przygotowujemy ciasto : mieszamy więc mąkę, mleko, wodę, żółtka jajek, ubite białka jajek i cukier waniliowy. Następnie obieramy banany i kroimy je w poprzek.
Kawałki owoców moczymy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju.
Jak podawać?
Placuszki podawać na ciepło, możemy zajadać je ze słodką śmietanką lub posypane cukrem pudrem. SMACZNEGO!!
Uwagi:
Możemy zamiast bananów użyć jabłek. Potrawa jest bardzo prosta i smakuje dzieciom w każdym wieku (nawet 101).
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Porcje | 4-5 |
Autor | Kaczuszka |