Składniki:
- 2 białe czekolady „Milka”,
- 2 galaretki cytrynowe,
- 200 g wiórków kokosowych,
- 2 „Śnieżki”,
- biszkopty podłużne (najlepiej lukrowane, są delikatniejsze),
- mleko wg przepisu na "Śnieżce".
Jak przyrządzić?
Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w gorącej galaretce rozrobionej w 2 szkl. wody.
Zmiksować „Śnieżki” z mlekiem i dodawać po łyżce letnią galaretkę z czekoladą.
Na koniec wsypać wiórki (zostawić trochę do posypania), wymieszać.
Na dno prostokątnej formy wyłożyć biszkopty, wylać masę, posypać wiórkami.
Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Potrzebne przybory:
Mikser, rondelek, wysoka salaterka, prostokątna forma ok. 25/25cm.
Uwagi:
Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 18 zł |
Autor | Iwona |