Raffaello - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 białe czekolady „Milka”,
- 2 galaretki cytrynowe,
- 200 g wiórków kokosowych,
- 2 „Śnieżki”,
- biszkopty podłużne (najlepiej lukrowane, są delikatniejsze),
- mleko wg przepisu na "Śnieżce".

Jak przyrządzić?

Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w gorącej galaretce rozrobionej w 2 szkl. wody.
Zmiksować „Śnieżki” z mlekiem i dodawać po łyżce letnią galaretkę z czekoladą.
Na koniec wsypać wiórki (zostawić trochę do posypania), wymieszać.
Na dno prostokątnej formy wyłożyć biszkopty, wylać masę, posypać wiórkami.
Wstawić do lodówki na około 2 godziny.

Potrzebne przybory:

Mikser, rondelek, wysoka salaterka, prostokątna forma ok. 25/25cm.

Uwagi:

Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt18 zł
AutorIwona

Raffaello: Podobne przepisy

Raffaello: wypróbuj również

Słodkie jak cukierek – linia Sweet Candy od JEAN MARC

... Wzorowane na apetycznych, pobudzających zmysły zapachach jedzeniowych. Soczyście owocowe Candy Berry i Strawberry Kiss, Raffaello o aromacie egzotycznego kokosa oraz Truffle z nutami trufli i gorzkiej czekolady. To damskie wody toaletowe JEAN ...

dawno temu

Wykaż się kreatywnością i ułóż sobie kanapę

... Valentino Marengo oraz Raffaello Saracini wpadli na pomysł, co zrobić byśmy nie byli zanadto znudzeni wyglądem oraz rozmieszczeniem swoich mebli wypoczynkowych w salonie. Postanowili dać ludziom trochę ...

dawno temu

Powiązane Tematy