Pysznotki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 30 dkg mąka tortowa + 10 dkg na podsypanie,
- 20 dkg masło,
- 3 szt. żółtka,v- 4-6 łyżek śmietany.

Lukier:
- 2 szt. białka,
- 20 dkg cukier puder.

Jak przyrządzić?

Mąkę przesiać, posiekać z masłem, dodać żółtka i śmietanę, siekać, zarobić. Wałkować ciasto na grubość 3mm. Wykrawać ciasteczka ,smarować lukrem (najlepiej nożem). Piec w dobrze nagrzanym piecu.
Lukier:
Utrzeć w misce białka z cukrem pudrem, doprawić sokiem z cytryny. Wystygłe przełożyć dżemem agrestowym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorIwona

Pysznotki: Podobne przepisy

Powiązane Tematy