Składniki:
- paczka makaronu np. kokardki,
- 4-5 ząbków czosnku,
- łyżka oleju,
- 2 brokuły
- sol.
Jak przyrządzić?
Brokuły (za wyjatkiem łodyg) podzielic na czesci.Wrzucamy na wrzątek na 2-3 min (nie dłuzej, brokuły nie moga byc rozgotowane, a wrecz maja byc lekko twarde)- odcedzamy.
Makaron ugotować aldente (osolic go w trakcie gotowania do smaku), czyli nie rozgotować.
Na patelni rozgrzac tłuszcz i wrzucic rozgnieciony czosnek. Nastepnie dodac brokuły ( na około 2 – 3 minuty). Na samym koncu dodac makaron – takze na 2 3 minuty).
Jak podawać?
Podawac na goraco - do mies - lub jako danie oddzielne.
Uwagi:
Makaron mozna na koncu - ale nie koniecznie - posypac startym parmezanem. To zalezy od gustu.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Anka |