Schab w kawie
OLIWKA . • dawno temuDziś coś dla twardzielek i twardzieli – schab w kawie, czy może raczej ostry schab w czarne kawie. To wyjątkowe danie możesz przygotowywać na święta i specjalne okazje. Na pewno wszystkim będzie smakowało, a zwłaszcza miłośnikom mięsa i kawy. Do tego wystarczy ryż i smaczna surówka. Naprawdę robi wrażenie.
Przygotuj:
- szklankę mocnej kawy bez fusów
- 1,5 kg schabu bez kości
- 3 cebule
- główkę czosnku
- 10 dag masła
- łyżkę mąki pszennej
- łyżeczkę majeranku i oregano
- sól
- pieprz
Krok 1
Zacznij od smacznego mięsa. Umyj je, osusz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Ta mięsna potrawa nie byłaby tak smaczna bez cebuli i czosnku. Obierz je i drobno pokrój.
Krok 3
To będzie smażony schab, trzeba więc rozgrzać na patelni masło i zarumienić na nim mięso.
Krok 4
W tej samej patelni smażymy cebulę i czosnek. Pod koniec wsypujemy mąkę i tworzymy zasmażkę.
Krok 5
To ma być przecież schab w kawie, trzeba ją więc wreszcie dodać. Oprócz kawy wlej także pół szklanki wody.
Krok 6
Wszystko dokładnie wymieszaj, wrzuć mięso i dopraw aromatycznymi ziołami.
Krok 7
Ostry schab w kawie gotowy. Smacznego! To pyszne danie na święta.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze