Pyszne zapiekanki z tuńczykiem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Puszka tuńczyka w sosie własnym, mała cebula, 2 bułki lub pół bagietki, 1 jajko gotowane na twardo, 4 plasteki sera żółtego (takie żeby pzykryły bułki/polecam goudę), 2 łyżki majonezu, sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

1. Odsączyć wodę z tuńczyka a kawałki przełożyć do salaterki.2. Cebulę obrać i posiekać drobno, dodać do tuńczyka.3. Podobnie zrobić z jajkiem.4. Dodać sól i pieprz oraz majonez, składniki wymieszać.5. Przygotowaną masę położyć niezbyt gruba warstwą na przekrojone połówki bułek i położyć po plasterku sera.6. Przygotowane zapiekanki włożyć do pikarnika rozgrzanego do 180C i piec aż ser będzie się ciągnął.7. Podawać na ciepło.SMACZNEGO!!!

Potrzebne przybory:

Salaterka, folia aluminiowa lub tacka do piekarnika.

Uwagi:

Z podanych proporcji można zrobić ok. 4 kanapek. Można dodać mniej cebuli. Danie należy do gatunku wegetariańskich więc nie jest zbyt kaloryczne o ile nie dodamy tuńczyka w oleju.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5 porcji
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt7 zł
Autorshamrock

Pyszne zapiekanki z tuńczykiem: Podobne przepisy

Pyszne zapiekanki z tuńczykiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy