Jidlo - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- mięso mielone - 0,5 kg,
- ryż nie mniej niż 0,5 kg,
- fasola czerwona - jedna puszka,
- pasta z pomidorów - jedna puszka,
- piwo,
- pasta z papryki,
- ser żółty.

Jak przyrządzić?

Usmażyć mięso, ugotować ryż. Wymieszać dwie pasty razem. Dać wszystko razem do jakiegoż żaroodpornego naczynia. Doprawić, zalać piwem i piec. Temperatura to około 200 C, czas zależy od upodobań, jednak nie mniej niż 15 minut.

Uwagi:

Dobre i w miarę szybkie coś z niczego. Piwo powinno byś jakieś lepsze a nie najtańsze. Wszystkim smakowało i nie było żadnych problemów żołądkowych.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Przybliżony koszt10 zł
AutorJakoito

Jidlo: Podobne przepisy

Powiązane Tematy