Składniki:
4 żółtka, 1 kostka margaryny, 1 szklanka cukru, 1/2 kg mąki, 1 łyżeczka roszku do pieczenia, 2-3 łyżki śmietany, starte jabłka, cynamon, cukier waniliowy.
Jak przyrządzić?
Ciasto ( żółtka, margaryna, cukier, mąka, proszek, śmietana ) zagnieść, podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem. Na górę wyłożyć tarte jabłka , posypać cukrem waniliowym oraz cynamonem. Na to wyłożyć ubitą pianę z 4 jaj. Drugą połowę ciasta pokruszyć na górę . Piec 30 minut w temperaturze 220 stopni. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
Uwagi:
SMACZNEGO!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Binka |