Póki jeszcze można dostać jagody, warto skusić się na coś specjalnego. Podejrzewam, że do gustu mógłby wam przypaść bezowy torcik jagodowy. Zajrzyjcie poniżej.
Składniki: Gotowy blat bezowy lub bezy drobne, 70 dkg jagód, ½ szklanki cukru, 2 laski cynamonu lub szczypta cynamonu, ewentualnie cukier cynamonowy, 500 ml śmietany kremówki, cukier waniliowy, 3 łyżki żelatyny, kiść porzeczek do ozdobienia.
Przygotowanie: Umyte jagody gotuj 5 minut z cukrem i laskami cynamonu (które należy później wyjąć). Jeśli nie masz lasek cynamonu, możesz ugotować jagody z odrobiną cynamonu lub cukru cynamonowego. Żelatynę rozpuść w ½ szklance wody. Kremówkę ubij z cukrem waniliowym, połącz z jagodami i żelatyną. Na bezy wysyp warstwę świeżych jagód, a następnie przykryj je masą. Po zastygnięciu masy udekoruj według uznania. Źródło: BonApetit.pl
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze