Ryba duszona w mleku

Przepis kulinarny

Składniki:

- 60 dag filetów rybnych (np. z mintaja),
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki cząbru,
- 3/4 szklanki mleka,
- 10 dag cebuli,
- 4 łyżki posiekanej zieleniny,
- sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Filety natrzeć cząbrem i czosnkiem, odstawić do lodówki na godzinę.
cebulę pokroić w półtalarki.
Filety układać w rondlu warstwami, przyprawione solą i pieprzem, przekładane cebulą. Zalać wrzącym mlekiem. dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Podawać posypane zieleniną.

Potrzebne przybory:

Do duszenia ryb najlepszy jest niski, szeroki rondel.

Jak podawać?

Z ziemniakami całkiem dobrze smakuje.

Uwagi:

Przepis znalazłam gdzieś w sieci - budził moje wątpliwości, dopóki go nie wypróbowałam. Polecam!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4 porcje
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt10 zł
Autorm.

Ryba duszona w mleku: Podobne przepisy

Ryba duszona w mleku: wypróbuj również

Powiązane Tematy