Składniki:
- 60 dag filetów rybnych (np. z mintaja),
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki cząbru,
- 3/4 szklanki mleka,
- 10 dag cebuli,
- 4 łyżki posiekanej zieleniny,
- sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Filety natrzeć cząbrem i czosnkiem, odstawić do lodówki na godzinę.
cebulę pokroić w półtalarki.
Filety układać w rondlu warstwami, przyprawione solą i pieprzem, przekładane cebulą. Zalać wrzącym mlekiem. dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Podawać posypane zieleniną.
Potrzebne przybory:
Do duszenia ryb najlepszy jest niski, szeroki rondel.
Jak podawać?
Z ziemniakami całkiem dobrze smakuje.
Uwagi:
Przepis znalazłam gdzieś w sieci - budził moje wątpliwości, dopóki go nie wypróbowałam. Polecam!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 porcje |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | m. |