Składniki:
- 1 l mleka,
- 3/4 szkl. mąki,
- 1/2 szkl. cukru,
- cukier waniliowy,
- 3 żółtka,
- 1 masło roślinne (okrągłe ze słonecznikiem),
- 2 paczki krekersów,
- budyń śmietankowy.
Jak przyrządzić?
Żółtka + mąka + budyń - rozprowadzić mlekiem. Ręsztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać budyń i zagotować. Pozostawić do wystygnięcia. Połowę krakersów rozłożyc na tacy. Wystygnięty budyń zmiksować z masłem, rozsmarować masę na krakersach, drugą połową krakersów przykryć masę. Wychodzą z tego takie fajne ciasteczka - porcyjki!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Agama |