Makaron ze szpinakiem (autor Ogix)

Przepis kulinarny

Składniki:

- szpinak mrożony 1 op.,
- 1/2 op. makaronu najlepiej malma wstążki Ani lub Kasi,
- wegeta,
- pieprz,
- 1-2 ząbki czosnku,
- 1/2 op. śmietany (najlepiej szefa kuchni lub piątnica do zup- żółty kapselek na kubeczku),
- żółtko jaja.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotowac tradycyjnie aldente odcedzić, szpinak rozmrozić odcisnąś wodę na sitku, podsmażyć delikatnie na łyżce masła, dodać śmietanę, przeciśnięty czosnek, przyprawić wegetą i wymieszać z surowym żółtkiem, szybko zamieszać aby rozprowadzić żółtko.

Jak podawać?

Makaron wymieszać ze szpinakiem w garnku po makaronie, można posypać parmezanem.
Sam sos szpinakowy jest rewelacyjnym dodatkiem do klasycznego obiadu (kotlet schabowy lub z piersi kurczaka) a także niezastąpiony do lasagne.

Uwagi:

Czosnek jest niezbędny jak ktoś nie lubi niech nie ma pretensji że bez niego jest mdłe;)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Kalorycznośćmało
AutorOgix

Makaron ze szpinakiem (autor Ogix): Podobne przepisy

Makaron ze szpinakiem (autor Ogix): wypróbuj również

Powiązane Tematy