Składniki:
- 1/2 szkl. wody,
- 4 łyzki kakao,
- 1 masło roślinne,
- 2 szkl. cukru,
- 5 jajek,
- 2 szkl. mąki,
- 1 cukier waniliowy,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- rodzynki,
- zapach migdałowy.
Jak przyrządzić?
Woda+ kako +masło+ cukier + zapach - podgrzewamy do rozpuszczenia, z masy odlewamy pół szklanki (do polania ciasta), resztę studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy ubijając 5 żółtek, mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy a na końcu ubita na sztywno pianę z białek oraz rodzynki (sparzone i posypane odrobiną mąki). Pieczemy ok 1 h, Uwaga: jescze gorące polewamy polewą.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Agama |