Składniki:
- 1 czerwona cebula,
- 1 op. włoskiego sosu do sałatek (do nabycia w sklepach),
- 3 pomidory,
- pęczek natki pietruszki,
- 250g ciemnego chleba,
- 3 łyżki oeju,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 jajka.
Jak przyrządzić?
Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki. Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu, polać nim cebulę i odstawić na 30 minut. Pomidory umyć, osuszyc i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać zmiażdżony czosnek i pokrojony w kostkę chleb, usmażyć na złoto, często mieszając. Chwilę przed podaniem wymieszać cebulę z pomidorami, natką i grzankami. Jaja ugotować na twardo, obrać, pokroić w ósemki. Wyłożoną sałatkę na talerzu udekorować cząstkami jajek.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | cleo |