Sk艂adniki:
- pol kilograma miesa mielonego wol./wieprzowego (polecam mieso mielone w domu lub na naszych oczach w sklepie, nie polecam natomiast miesa pakowanego w folie prozniowe),
- 1/2 opakowania makaronu spaghetti,
- 2 male puszki pomidorow bez skorki,
- dowolna ilosc czosnku (wg uznania),
- 4 cebule,
- oregano,
- bazylia,
- sol,
- pieprz,
- odrobina tluszczu do podsmazenia,
- troszke masla,
- parmezan do posypania.
Jak przyrz膮dzi膰?
cebule posiekac w kostke i zeszklic na tluszczu,mieso podsmarzyc na patelni bez dodawania tluszczu.Pomidory wyjac z puszki , pokroic w kawalki i podsmazyc na odrobinie masla.do miesa dodac zeszklona cebulke, wycisniety czosnek , przyprawy i pomidory, podusic wszysko razem jakies 15-20 minut. Ugotowac makaron z odrobina oleju.
Potrzebne przybory:
2 patelnie, rondelek, duzy garnek do makaronu, tarka, wyciskarka do czosnku.
Jak podawa膰?
Makaron podawac aldente z sosem oraz startym parmezanen.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Przybli偶ony koszt | 15 z艂 |
Autor | asik |