Krakowskie spaghetti po bolońsku

Przepis kulinarny

Składniki:

- pol kilograma miesa mielonego wol./wieprzowego (polecam mieso mielone w domu lub na naszych oczach w sklepie, nie polecam natomiast miesa pakowanego w folie prozniowe),
- 1/2 opakowania makaronu spaghetti,
- 2 male puszki pomidorow bez skorki,
- dowolna ilosc czosnku (wg uznania),
- 4 cebule,
- oregano,
- bazylia,
- sol,
- pieprz,
- odrobina tluszczu do podsmazenia,
- troszke masla,
- parmezan do posypania.

Jak przyrządzić?

cebule posiekac w kostke i zeszklic na tluszczu,mieso podsmarzyc na patelni bez dodawania tluszczu.Pomidory wyjac z puszki , pokroic w kawalki i podsmazyc na odrobinie masla.do miesa dodac zeszklona cebulke, wycisniety czosnek , przyprawy i pomidory, podusic wszysko razem jakies 15-20 minut. Ugotowac makaron z odrobina oleju.

Potrzebne przybory:

2 patelnie, rondelek, duzy garnek do makaronu, tarka, wyciskarka do czosnku.

Jak podawać?

Makaron podawac aldente z sosem oraz startym parmezanen.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Przybliżony koszt15 zł
Autorasik

Krakowskie spaghetti po bolońsku: Podobne przepisy

Krakowskie spaghetti po bolońsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy