Filety z kurczaka po chińsku

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 filety,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 białko,
- 2/3 szklanki białego wina,
- sól,
- pieprz,
- 3 ząbki czosnku,
- makaron kolanka z falbanką.

Jak przyrządzić?

Filety pokroić w kostkę, dodać białko, mąkę, pieprz i sól. Podgrzać oliwę z całymi ząbkami czosnku, wrzucić filety, po chwili dodać sos sojowy, a na końcu wino. Smażyć do chwili wyparowania wina. Makaron ugotować, odcedzić, wrzucić do garnka, do tego dodać przygotowane mięso, wymieszać i obiad gotowy.

Potrzebne przybory:

Deseczka, nóż, garnek, durszlak.

Jak podawać?

Potrawa najsmaczniejsza jest od razu po przygotowaniu.

Uwagi:

Mięsa nie solić zbyt mocno ponieważ sos sojowy jest lekko słonawy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Kalorycznośćśrednio
Przybliżony koszt6 zł
AutorKamyk

Filety z kurczaka po chińsku: Podobne przepisy

Filety z kurczaka po chińsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy