Składniki:
- seler w słoiczku (1),
- puszka groszku,
- puszka kukurydzy,
- puszka ananasu,
- 30 dg wędliny,
- majonez babuni,
- ser żółty - 30 dg.
Jak przyrządzić?
Sałatkę układamy warstwami najlepiej w wysokim półmisku:
- pół słoiczka selera,
- pół puszki groszku,
- pół puszki kukurydzy,
- reszta selera,
- wędlina pokrojona w kostkę,
- ananas pokrojony w kostkę,
- reszta groszku,
- reszta kukurydzy.
Nastepnie należy nanieść grubą warstwę majonezu i wstawić do lodówki, przed podaniem na górę sypiemy ser potarty na tarce o najmniejszych oczkach.
Uwagi:
Sałatki nie mieszamy, nabieramy dużą łyżką od spodu, aby mieć wszystkie warstwy,koniecznie musi być majonez babuni.
Oczywiście odsączamy wodę z selera, groszku, kukurydzy i ananasa.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | żonka |