Bulczane knedle (Semelknydel) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- sucha bulka pokrojona w kostke (5 mm - 1cm),
- 2 jajka,
- 1/2 szk. mleka,
- 2-3 lyzki maki,
- sol pieprz wegeta ( mozna dodac swieza pietruszke , koperek lub magi. Pelna dowolnosc).

Jak przyrządzić?

Wymieszac jajko , make , mleko dodac przyprawy tak aby powstalo cisto. Dosypywac powoli pokrojona bulke ( tyle aby ciasto polaczylo kawalki) Odstawic na godzinke aby bulka zwilzala . Z uzyskanej masy uformowac kulki i gotowac na parze.
Podawac z dowolnym sosem.
Smacznego!

Jak podawać?

Polecam sosik pieczarkowy lub ze swiezych kurek.

Uwagi:

Jest to popularny dodatek do miesa i sosu w Austrii . Nigdzie nie znalazlam szczegolowego przepisu i podaje wam tak jak ja sie nauczylam podgladajac sasiadke.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt5 zł
Autorsylvia_wien

Bulczane knedle (Semelknydel): Podobne przepisy

Bulczane knedle (Semelknydel): wypróbuj również

Powiązane Tematy