Składniki:
- 3 jajka,
- 1 1/2 szkl. cukru,
- 3 szkl. mąki,
- 20 dag miodu płynnego,
- 1 szklanka kwaśnej śmietany,
- 2 łyżki zimnej wody,
- 20 dag margaryny,
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
- przyprawa do piernika,
- 1 łyżka kakao.
Jak przyrządzić?
Margarynę utrzeć z cukrem, dodając żółtka, miód, wodę, śmietanę, mąkę zmieszaną z sodą, kakao, przyprawą do piernika.
Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
Wyłożyć do foremki.
Piec ww temp. 150-160 40-60 min.
:-):-)
Uwagi:
Cukru można dodać troszkę mniej. Jest naprawdę pyszne.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ewela |