Składniki:
- 1/2 kg czerwonych buraków (surowe!),
- 3 duże winne jabłka,
- 1 średni surowy seler,
- 2 pietruszki surowe,
- 2 cebule,
- 3 ogórki kiszone,
- majonez, sól, pieprz,
- trochę gęstej śmietany.
Jak przyrządzić?
Wszystkie surowe warzywa (prócz cebuli) zetrzeć na grubych oczkach na tarce,ogórki pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w drobne piórka. Posolić, popieprzyć. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać do sałatki (ale nie za dużo, to nie ma pływać - tak tylko, żeby się skleiło).
Potrzebne przybory:
Zwykłe kuchenne.
Uwagi:
Bardzo ciekawa w smaku sałatka. No i pyszna!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Autor | KrysiaMisia |