Składniki:
- 2 kawałki schabu (takie jak na kotlet schabowy),
- 2 średnie cebule,
- 30 dkg sera żółtego,
- majonez,v- przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do dań włoskich np. Kamis.
Jak przyrządzić?
1. Kotlet lekko rozbijamy.
2. Cebulkę kroimy na drobno i posypujemy trochę wegetą.
3. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach.
4. Kotlety przyprawiamy.
5. Układamy schabowe w naczyniu żaroodpornym posypujemy każdy osobno cebulką, serem żółtym,a następnie kładziemy na to 2-3 łyżki kopiaste majonezu.
6. Wkładamy naczynie do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 30-40 min.
Potrzebne przybory:
Naczynie żaroodporne, deska do krojenia nóż, tarka.
Jak podawać?
Potrawę możemy podawać z sałatką lub surówką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2 porcje |
Kaloryczność | dużo |
Autor | Magda O. |