Składniki:
- 1 ser Camembert na osobe,
- 2 duże plastry szynki na osobę,
- dżem z borówek do mięs,
- bułeczki/ najlepiej z ziołami i róznymi zbożami,
- olej z oliwek.
Jak przyrządzić?
Serek obkładamy szczelnie szynką i przewiązujemy nitka aby sie nie rozpadło, wrzucamu na odrobinę gorącego tłuszczu i smażymy az do uzyskania chrupiącej szynki z jednej i z drugiej strony, ściągamy nitkę, przykrywamy warstwą dżemu i gotowe.
Potrzebne przybory:
Patelnia, biała nitka.
Jak podawać?
Ja podaje ze świeżymi i chrupiacymi bułeczkami.
Uwagi:
Szybkie, pyszne i ciekawe danie. Niestety bardzo kaloryczne i tłuste dlatego, nie powinno sie go jesc za często. Jednak kto spróbuje na pewno bedzie do niego wracał :)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | dużo |
Autor | marta |