Kotlety Marshala - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1. Mięso na kotlety - najlepiej schab, chociaż może być również filet z indyka bądź z kurczaka.
2. Masło - ok. 1/4 kostki
3. Czosnek - kilka ząbków
4. Sól i pieprz
5. Trochę oleju.

Jak przyrządzić?

Zrobić masło czosnkowe - wycisnąć ząbki czosnku i dodać do masła, dobrze wymieszać i włożyć do lodówki.Mięso należy rozbić na kotlety, posolić, popieprzyć i usmażyć na patelni aż będzie złociste.Gorące kotlety smarować masłem czosnkowym i ... smacznego.

Jak podawać?

Jak kto lubi - z frytkami, sałatkami, bądź z chlebem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorGocha

Kotlety Marshala: Podobne przepisy

Kotlety Marshala: wypróbuj również

Powiązane Tematy