Sk艂adniki:
- 70 dkg mielonego najlepiej mieszanego,
- 50 dkg pieczarek,
- 1 kostka masla,
- 1 jajko,
- czosnek 3-4 zabki,
- sol, pieprz, majeranek.
Jak przyrz膮dzi膰?
Rozpuscic kostke masla w garnku, dodac pokrojone w cwiartki pieczarki gotowac az wytworzy sie sporo sosu.W tym czasie mielone wyrobic z jajkiem, natka i z przyprawami. Dodac wycisniety przez praske czosnek. Mieso powinno byc bardzo ostre( mozna dodac obojetnie jakie przyprawy ja dodaje jeszcze pieprz zioloy, papryke i maggi lub sos sojowy)Uformowc male kulki i wkladac do pieczarek gotowac jakies 7-10 min.
Potrzebne przybory:
Garnek, rece, wyciskarka do czosnku.
Jak podawa膰?
Mozna podawac z bagietka lub z ziemniakami. Danie doskonale na przyjecie.
Uwagi:
Jedyna wada nie udaje sie wlozyc wszystkich kulek jednoczesnie trzeba to robic na raty. Danie schodzi ze stolu momentalnie i jest pyszne.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 5-6 porcji |
Kaloryczno艣膰 | ca艂kiem du偶o |
Autor | sylwia |