Lasagne szpinakowe

Przepis kulinarny

Składniki:

- paczka płatów makaronowych,
- szpinak (3,5 kg świeżego lub paczka mrozonego),
- 3 jajka,
- 1 kg sera białego,
- czosnek,
- sól,
- pieprz,
- gałka muszkatołowa,
- mleko,
- masło,
- mąka,
- parmezan i mozarella, ok 30 dag.

Jak przyrządzić?

1. Płaty makaronowe podgotowac w gotujacej wodzie(3-4 min)i osuszyc.2. Szpinak podsmarzyc na patelni, dodac sol, pieprz i czosnek. Jak ostygnie dodac jedno jajo i wymieszac.3. Ser bialy wymieszac z 2 jajami, dodac czosnek, sol, pieprz.4. Przygotowac sos beszmelowy (maslo, mleko, maka i gałka - patrz przepis sos beszmelowy).5. Ukladac na wysmarowanej maslem blasze: sos, płaty, szpinak, sos, płaty, ser, sos, mozarella itd. Na sam koniec wylac sos i posypac obficie parmezanem.6. Pieczemy w 200 stopniach okolo 45 min, az parmezan sie zarumieni.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćśredni
Porcje6-8 osób
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt50 zł
Autorbaba

Lasagne szpinakowe: Podobne przepisy

Lasagne szpinakowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy