Składniki:
- 3 jajka,
- mąka,
- mleko lub woda,
- sól,
- 20 dkg mortadeli,
- 15 dkg zoltego sera,
- sol do smaku,
- odrobina proszku do pieczenia,
- keczup,
- olej do smazenia.
Jak przyrządzić?
Z jajek, mąki, mleka lub wody, soli, proszku do pieczenia robimy ciasto (troche gesciejsze niz na nalesniki). Mortadele kroimy w kostke, ser scieramy na tarce (do jarzyn). Dodajemy do ciasta, mieszamy. Ciasto nabieramy lyzka do zupy, kladziemy na rozgrzany tluszcz, smazymy placki.
Potrzebne przybory:
Miseczka, robot lub widelec do zrobienia ciasta (ja wszystko mieszam widelcem) noz, patelnia.
Jak podawać?
Najlepsze gorace.
Uwagi:
Podajemy polane keczupem.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | madlen |