Składniki:
- żeberka lub golonka,
- kapusta kwaszona,
- włoszczyzna.
Jak przyrządzić?
Kapustę wrzucamy do dużego gara!, dodajemy włoszczyznę, ja dodaję utartą na grubej tarce, golonka, albo żeberka wieprzowe, ziele angielskie , listek laurowy, sól i pieprz, gotujemy powoli kilka godzin, aż mięcho bedzie miękkie, albo z żeberek można wyjąć kostki, dodajemy zasmażkę II stopnia, zagotowujemy!
Potrzebne przybory:
Sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy.
Jak podawać?
Najlepiej jak w górach, w wielkiej misce dla wszystkich.
Uwagi:
Podajemy z ziemniakami ugotowanymi osobno!Uwaga To nie kapuśniak! To nasza Tradycyjna góralska Potrawa!Smacznego!!!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 180 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 porcji |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Wielebny |