Kwaśnica - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- żeberka lub golonka,
- kapusta kwaszona,
- włoszczyzna.

Jak przyrządzić?

Kapustę wrzucamy do dużego gara!, dodajemy włoszczyznę, ja dodaję utartą na grubej tarce, golonka, albo żeberka wieprzowe, ziele angielskie , listek laurowy, sól i pieprz, gotujemy powoli kilka godzin, aż mięcho bedzie miękkie, albo z żeberek można wyjąć kostki, dodajemy zasmażkę II stopnia, zagotowujemy!

Potrzebne przybory:

Sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy.

Jak podawać?

Najlepiej jak w górach, w wielkiej misce dla wszystkich.

Uwagi:

Podajemy z ziemniakami ugotowanymi osobno!Uwaga To nie kapuśniak! To nasza Tradycyjna góralska Potrawa!Smacznego!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania180 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcji
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt30 zł
AutorWielebny

Kwaśnica: Podobne przepisy

Kwaśnica: wypróbuj również

Kwaśnica po góralsku

... albo nie możesz się doczekać, kiedy znów będziesz mogła wybrać się na narty, zrób sobie namiastkę planowanego lub odbytego już wypoczynku i samodzielnie przyrządź kwaśnicę w domu. Nie daj się pokonać nudzie i już dziś zapoznaj się z przepisem na ...

dawno temu

Kapusta kiszona

... . Zanim jednak dowiemy się, jak kisić kapustę, warto poznać kilka przepisów z kiszonej kapusty. Otóż na pierwszym miejscu trzeba wskazać tradycyjny polski pyszny bigos, kwaśnicę po góralsku ...

dawno temu

Powiązane Tematy