Talary (krajki) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- ziemniaki: ilość dowolna,
- cebula,
- czosnek,
- sól,
- pieprz,
- olej do smażenia,
- ewentualnie jajka.

Jak przyrządzić?

Bbrane i opłukane ziemniaki kroimy na cienkie plastryi wrzucamy na rozgrzany olej na patelni, dodajemy cebulę pokrojoną w półplasterki lub w kostkę pokrojony lub wyciśnięty czosnek. Całość przykrywamy i dusimy na dość dużym ogniu ,aż ziemniaki będą miękkie, od czasu do czasu mieszając. Podajemy z jajkiem sadzonym i z zimnym kefirem lub jogurtem.

Jak podawać?

Na gorąco!

Uwagi:

Można też ziemniaki smażyć bez przykrycia będą wtedy bardziej chrupiące ale bardziej "suche".

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autormarmar

Talary (krajki): Podobne przepisy

Talary (krajki): wypróbuj również

Powiązane Tematy