A'la tiramisu - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 70 g biszkoptów drobno pokruszonych,
- 2 opak.serka homogenizowanego naturalnego(po 180 g),
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej,
- 2 jajka (białka i żółtka osobno),
- 4 łyżki cukru pudru,
- 50 g startej gorzkiej czekolady,
- rodzynki,
- ew. rum do nasączenia biszkoptów i rodzynek.

Jak przyrządzić?

Utrzeć żółtka z połową cukru pudru na puszystą masę. Ubić pianę z białek, dodać resztę cukru pudru. Odlać wodę(jeżeli się zgromadziła)z serków homo i utrzeć je z kawą.

Do utartych żółtek dodać kawowy serek, utrzeć, połączyć delikatnie z pianą z białek.Na dno salaterek wyłożyć połowę biszkoptów,można je lekko nasączyć alkoholem, włożyć połowę serka, posypać czekoladą. Znowy biszkopty,reszta serka, starta czekolada, rodzynki.
Na 20 minut włożyć do lodówki.

Potrzebne przybory:

Mikser.

Uwagi:

Deser serowo-kawowy smakiem zbliżony jest do słynnego włoskiego deseru lecz jest mniej kaloryczny.Łatwy w wykonaniu i gotowy do spożycia po 20 minutach.
Polecam, na pewno zaspokoi niejedno wybredne podniebienie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt6 zł
AutorGoga.W

A'la tiramisu: Podobne przepisy

A'la tiramisu: wypróbuj również

Powiązane Tematy