Surówka a la Ananas - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- seler 1 szt. wielkości pięści,
- dwa-trzy jabłka twardsze, o winnym smaku (nie antonówki),
- kwaśna śmietana lub jogurt bio,
- cukier do smaku,
- tylko szczypta soli.

Jak przyrządzić?

Obierz seler ze skórki jak najcieniej i zetrzyj go na tarce na najcieńsze wiórki, no ostatecznie na tarce do tarcia ziemniaków. Jabłka obierz ze skórki wykrój komorę nasienną i zetrzyj na tarce na duże wiórki. Wymieszaj seler i jabłka ze sobą.Aby nie "zardzewiały" szybko dodaj śmietankę lub jogurt. Osól szczyptą soli i dodaj cukier do smaku ale nie przesłodż.Wymieszaj. No i co? Pachnie i smakuje jak ananas?:-)

Potrzebne przybory:

Nożyk, tarka ze stali nierdzewnej!! salaterka, łyżka.

Jak podawać?

Jest zimna. Do mięsa.

Uwagi:

Przepis dedykuję Stafenii, mojej fascynacji...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt3 zł
Autormąż

Surówka a la Ananas: Podobne przepisy

Surówka a la Ananas: wypróbuj również

Powiązane Tematy