Sałatka z opieniek - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

3 kg opieniek, 1 kg cebuli, 1 kg marchwii, 1 kg papryki czerwonej, 2 szklanki octu, olej do duszenia, sól, pieprz, cukier, liść laurowy, ziele angielskie.

Jak przyrządzić?

Opienki obgotować (20 minut), odcedzić, ostudzić, zalać 2 szkl. octu , odstawić na 12 godzin.

Marchew zetrzeć na grubej tarce, cebulę i paprykę pokroić w paski udusić na oleju. Dodać do uduszonych warzyw opieńki , przyprawić solą, pieprzem, cukrem do smaku. Nakładać do słoików , dodać liść laurowy, ziele, pasteryzować 20 -30 minut.

Uwagi:

Idealna sałatka do obiadu na zimę. Otwierasz słoik i gotowe.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
AutorRenata R.

Sałatka z opieniek: Podobne przepisy

Sałatka z opieniek: wypróbuj również

Powiązane Tematy