Naleśniki na piwie z nadzieniem mięsnym zapiekane w beszamelu - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Naleśniki: 25dkg mąki, 2-3 jajka , szklanka piwa, oliwa, szklanka letniej wody, sól, jak ktos lubi moga byc tez ziola.

Nadzienie: dowolne mieso mielone ok. 50-70 dkg, cebula, dwa pomidory lub mala puszka pelatti, przyprawy i ziola wg uznania. Chociaz moze byc dowolne nadzienie. Zachecam do eksperymentow.

Beszamel: maka, mleko, masło, sol, bialy pieprz, gałka muszkotalaowa.

Do posypania: żółty ser, najlepiej mozarella.

Jak przyrządzić?

Naleśniki: wymieszac jajka z oliwa szklanka piwa i sola , dosypujac make miksowac az powstanie geste ciasto, odstawic do lodowki na mniej wiecej 1 godz ( ja z braku czasu nie przestrzegam tego, tez wychodza wspaniale)po czym wyjac i dolac letnia wode , wymieszac i ostawic jeszce na chwile.
Usmazyc nalesniki.

Nadzienie: podsmazyc cebule, dodac mieso i ziola, smazyc chwile, dodac ziola czosnek itp, Nastepnie dodac pomidory obrane ze skorki i pokrojone lub z puszki. Dusic az zgestnieje.Nie moze byc bardzo wodniste to nadzienie a nie sos.Beszamel: zrobic jasna zasmazke z maki i masla ,mieszac dolewajac mleko , gotowac az zgestnieje, przyprawic.

Usmazone nalesniki nadziewac farszem, zwijac tak jak krokiety, ulozyc w naczyniu zaroodpornym, zalac beszamelem i posypac zoltym serem.Zapiekac az ser sie zrumieni a beszamel zgestnieje.

Potrzebne przybory:

Dobrze mieć mikser.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćśredni
Porcje4-6 porcji
Przybliżony koszt15 zł
Autortibet

Naleśniki na piwie z nadzieniem mięsnym zapiekane w beszamelu: Podobne przepisy

Naleśniki na piwie z nadzieniem mięsnym zapiekane w beszamelu: wypróbuj również

Powiązane Tematy