Białe kiełbaski w cebuli - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- białe kiełbaski surowe (najlepiej cieniutkie) - 1 kg,
- cebula - 1 kg,
- łyżka margaryny,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Obrana cebulę kroimy w plasterki - niezbyt cienkiew brytfance lub garnku układamy warstwami na rozpuszczonej margarynie - cebulę i kiełbaski, podlewamy łyżką wody; dusimy do momentu, aż sos odparuje prawie całkiem, a cebula przyjmie lekko złocisty kolor; na pół godziny przed końcem duszenia solimy i pieprzymy do smaku.

Potrzebne przybory:

Przyda się brytfanka lub garnek z teflonem.

Jak podawać?

Ze świeżym pieczywem, a najlepiej zrobić dzień przed imprezą.

Uwagi:

Potrawa genialna na imprezę, bo robi się "sama", można ją zrobić wcześniej ( nawet zamrozić) i ma odpowiednią zawartość tłuszczu ;-)no i jest przepyszna!
Ilość składników można dostosować do ilości głodnych gości, ale trzeba zachować proporcje kiełbasek i cebuli 1:1

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt10 zł
AutorTaroti

Białe kiełbaski w cebuli: Podobne przepisy

Białe kiełbaski w cebuli: wypróbuj również

Powiązane Tematy