Składniki:
- 1/2 litra bulionu,
- 25 dag kiełbaski (żeby się łatwo obierała ze skórki),
- cebulka (ilość wedle uznania),
- większy koncentrat pomidorowy,
- mąka,
- zioła do pizzy,
- sól,
- śmietanka (ewentualnie).
Jak przyrządzić?
1) Ugotować bulion, odstawić do ostygnięcia.2) Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę i podsmażyć.3) Cebulkę pokrojoną w kostkę dorzucić do kiełbasy, podsmażyć tak, by cebulka się zeszkliła.4) Do tego dodać koncentrat, chwilę posmażyć.5) Dodać tyle mąki, że aż trudno będzie mieszać.6) Dodać sól, zioła do pizzy.7) Wlac porcjami rosołek, mieszać aż do uzyskania pożądanej konsystencji.8) Można zabieliś śmietaną.
Jak podawać?
Z dowolnym makaronem (moim zdaniem fajnie sie zajada ze świderkami). SMACZNEGO!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 porcje |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Miriiam |