Składniki:
1 paczka spaghetti, 2 jajka, 20 dkg sera żółtego,
mały kubek śmietany 12%, natka pietruszki, 15 dag boczku, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Pokroić boczek na paseczki, obsmażyć nie za mocno. Na koniec dodać 1/3 ilość śmietany i wymieszać. W osobnej misce rozbić jajka, roztrzepać i dodać utarty żółty ser + resztę śmietany, wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku.Ugotować spaghetti al dente, ocedzić i wsypać makaron z powrotem do tego samego garnka. Dodać boczek ze smietaną i jajka z serem i śmietaną. Delikatnie zamieszać. Włączyć najmniejszy palnik pod makaronem i delikatnie mieszać aż nasz sos zgęstnieje. Następnie wyłożyć do dużej misy i podawać na ciepło. POLECAM - MOJA ŻONA TO UWIELBIA.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | Romek W |