Składniki:
- makaron tagiatelle,
- 20-30 dkg pieczarek,
- srednia cebulka,
- łyżka masła,
- pierś z kurczaka,
- 3 ząbki czosnku,
- pudełko śmietanki 18%,
- parmezan,
- mąka,
- sól,
- pieprz,
- oliwa z oliwek.
Jak przyrządzić?
Na patelni podsmażamy na złoto pokrojonego w kostkę i przyprawionego pieprzem i solą kurczaka.W rondelku dusimy pieczarki z cebulką i masłem. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kiedy pieczarki będą już miękkie dodajemy wcześniej wymieszaną z odrobiną mąki i wody śmietankę. Dodajemy zmiażdżony czosnek i parmezan. Kiedy sos zacznie się gotować dodajemy kurczaka oraz ugotowane tagiatelle. Mieszamy i posypujemy jeszcze parmezanem. I gotowe :)
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2 |
Autor | Nikitka |