Tagiatelle w sosie pieczarkowo-parmezanowym

Przepis kulinarny

Składniki:

- makaron tagiatelle,
- 20-30 dkg pieczarek,
- srednia cebulka,
- łyżka masła,
- pierś z kurczaka,
- 3 ząbki czosnku,
- pudełko śmietanki 18%,
- parmezan,
- mąka,
- sól,
- pieprz,
- oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić?

Na patelni podsmażamy na złoto pokrojonego w kostkę i przyprawionego pieprzem i solą kurczaka.W rondelku dusimy pieczarki z cebulką i masłem. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kiedy pieczarki będą już miękkie dodajemy wcześniej wymieszaną z odrobiną mąki i wody śmietankę. Dodajemy zmiażdżony czosnek i parmezan. Kiedy sos zacznie się gotować dodajemy kurczaka oraz ugotowane tagiatelle. Mieszamy i posypujemy jeszcze parmezanem. I gotowe :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćśredni
Porcje2
AutorNikitka

Tagiatelle w sosie pieczarkowo-parmezanowym: Podobne przepisy

Tagiatelle w sosie pieczarkowo-parmezanowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy