Składniki:
- woreczek ugotowanego ryżu,
- 6 jajek ugotowanych na twardo,
- 2 surowe jajka,
- pęczek koperku lub szczypiorku,
- sól,
- 2 cebule,
- pieprz do smaku,
- odrobinę bułki tartej do połączenia się składników oraz do obtoczenia.
Jak przyrządzić?
Do miski dodajemy: ryż ugotowany zimny, jajka ugotowane starte na tarce o grubych oczkach i surowe (wbijamy); dodajemy posiekany szczypiorek lub koper, przyprawy, 2 cebule zeszkolne na maśle i odrobine bułki tartej; składniki mieszamy na jednolitą masę, formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej, smażymy na maśle lub oleju.
Uwagi:
Pyszne na zimno i gorąco. Polecam sosy np. czosnkowy lub zwyczajny ketchup.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | EWA |