Składniki:
- 5 jajek,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklana mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki kakao,
- 1 cukier wanilinowy,
- 1 duże opakowanie kawy capuccino: brandy lub rumowej,
- 2 szklanki mleka,
- 2 śnieżki,
- 5 łyżek żelatyny,
- 2 budynie śmietankowe,
- 1 kostka margaryny,
- bakalie.
Jak przyrządzić?
Jajka razem z cukrem ubić na sztywno, dodać mąkę, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i kakao. Upiec.
W gorącym, przegotowanym mleku rozpuścić kawę i żelatynę - zostawić do przestygnięcia. W tym czasie przygotować dwie śnieżki zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodać kawę i całość wylać na ciemny biszkopt.
Ugotować dwa budynie zgodnie z przepisem.Utrzeć margarynę na puszystą masę, dodawać zimny budyńi dalej ucierać. Na koniec dodać bakalie i lekko wymieszać łyżką. Całość wyłożyć na twardą masę kawową. Wszystko polać czekoladą, tzw. zygzakiek. Przechowywać w lodówce.
PYCHOTA!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | dużo |
Autor | KASIA |