Sk艂adniki:
- 750 g masla,
- 1 kg maki,
- 5 zoltek,
- 330 g cukru pudru.
Jak przyrz膮dzi膰?
Wszystkie skladniki wloz do miski i zagniec.Wyrobione ciasto podziel na dwie czesci, a bedziesz mogl przygotowac dwa rodziaje ciasteczek.
Uwagi:
Ciasteczka jasne:
Utocz z ciasta waleczek o srednicy ok. 4,5 cm.,a nastepnie pokroj go na polcentymetrowe grubosci plasterki.
Ciasteczka dwukolorowe:
Ciasto podziela na 2 czesci. Do jednej z nich dodaj 2 lyzki sotlowe kakao. Utocz dwa waleczki-jasny i ciemny. Polacz je razem i pokroj na cienkie plasterki.
Ciasteczka piecz ok. 10 min. na blasze wylozonej pergaminem, w piekarniku i temperaturze 175 C.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Autor | Pussy_in_boots |